Juledagene og det dejlige overskud der

By the way..

– Så strammer ALT mit tøj. December har været liiidt for sød. Det må stoppe, kom januar, kom kom!

– Spiser jeg chokolade lige netop nu. OG drikker et glas rødvin. Perfekt : )

– Overvejer jeg at dele mine nytårsforsætter en af dagene, men flover mig (er det overhovedet et ord)? fordi det mest af alt bare er én stor kliché. Super.

– Sidder jeg med en rigtig øv-fornemmelse i maven, efter at have læst en masse fordømmende usandheder om mig selv, rundt omkring på nettet. Hjemmepasning er det brandvarme emne og kommentarer alt fra at jeg kun skriver om det, fordi jeg ikke trives med mit valg eller fordi jeg vil forsvare det, at det handler om, at jeg ikke kan finde ud af at have et normalt job, til kommentarer om min økonomi, at mine børn bliver anti-sociale, at jeg er en curling-mor osv. = too much! Jeg har også en grænse og måske er den egentlig nået nu. Jeg kunne være ligeglad – jeg kender sandheden, men det det egentlig har gjort ved mig, som ærger mig mest, er en betydelig mindre lyst til at dele stort og småt herinde. Og det er jo lidt dumt, nu det er det jeg gør mig i. Jeg tygger lige videre på, hvordan jeg kommer videre herfra uden at skulle gå og have ondt i maven eller føle at jeg skal vende hvert et ord jeg skriver  – fordi nogen åbenbart ikke forstår..

– Er der tilsyneladende mange der ønsker at vide noget om min holdning til forbrug, og ikke mindst om det faktum at bloggere, inkl. jeg selv lever af andres forbrug. Jeg pønser på et indlæg..

– Har vi endnu ikke besluttet, om vi går hjem inden puttetid nytårsaften. Eller om vi putter børn til festen. Vi hælder nok mest til det første og husker os selv på #hvertingtilsintid. Der kommer masser af nytårsaftener hvor vi kan feste, ikke?
Sax kunne snildt puttes andre steder nu og når han først sover, sover han som en sten. Men det er mere hende Isolde der.. Ved ikke om jeg magter at skulle slæbe babyseng med og satse på at hun sover, sådan lige ved siden af hvor vi og en masse andre skal sidde og spise og høre høj musik = vældig meget larm.  Hvordan holder I nytår med de helt små?

– Glæder jeg mig til at tage alt julepynt ned nu. Jeg er så klar på en ny start.

– Skal jeg ud og spise med nogle dejlige damer i morgen og jeg GLÆDER mig pisse meget. Det er så tiltrængt efter maaange dage sammen med familien

12 kommentarer

 • Malene Møller

  Øv hvor er det træls når andre kvinder stikker næsen frem hvor de ikke skal.
  Det er din blog og mange af os der læser med, følger ivrigt og gladeligt med når du skriver om jeres valg omkring hjemmepasning og andet og jeg synes du giver inspiration til hvordan man også kan leve sit liv. Jeg er selv mor til to piger på 2,5 og 13mdr og sender også først min yngste afsted om 1-2mdr. og det gør jeg med ro i maven og har nydt at læse dine indlæg om hjemmepasning og ammestop fx. selvom jeg har fulgt dig længe før du også fik børn 🙂 Håber ikke du lader det fylde for meget i dit hoved.. Rigtig godt nytår

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hør her. Du er så pisse sej og helt tilbage til, da jeg endnu var gravid, hjalp dine indlæg mig SÅ meget til at bevare roen, stole på min egen mavefornemmelse og ikke bare gå efter “samfundet” (eller hvad man nu skal sige) og ikke have for travlt. Netop hver ting til sin tid og en ro i at holde min datter hjemme så længe som muligt (og så længe, det giver mening). Lige pt. er hun skrevet op, når hun er 1,5 år og der er mange, der synes, at det er sent. Men jeg føler, at det er det rette for os og dine indlæg om din tilgang til mor-rollen, børn, hjemmepasning etc. er en stor del af det, der giver mig ro i maven. Når jeg en gang imellem synes, at det hele er lidt hårdt eller lignende, så er det ofte dig, der popper op i mit hoved og så hviler jeg lidt mere i det hele igen. Så du må endelig ikke holde dig tilbage med at dele! For jeg er helt sikker på, at jeg ikke er den eneste, du inspirerer og “hjælper”. Lad os fylde mere end dem, der ikke forstår. <3

  Og så rigtig godt nytår til dig og fin familie!

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg håber ikke, du tager de negative udmeldinger personligt men mere ser det som et udtryk for de pågældende personers evne til at håndtere at blive udfordret ift. deres valg vedrørende rammerne for deres børns barndom.

  Jeg er helt sikker på, at det altovervejende flertal herinde har respekt for dig og dine holdninger, selvom alle nok ikke deler dem.

  Godt nytår til dig og din søde familie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det fylder mig i hvert fald med en masse negativitet, som især bliver rettet mod det at blogge og dele. Og det er ikke så rart, når nu det er det jeg gør mig i.

   Tak – jeg håber og tror det samme som dig. Lad der være plads til forskellige holdninger – uden at man behøver blive grov overfor hinanden <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Emilie, du gør det så godt! Jeg blev selv mor for første gang i vinters og dine skriv inspirerer mig så meget. Jeg har lyst til at skrive en masse, men for nu bliver det bare et KÆMPE STORT TAK <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jamen kan slet ikke forstå hvordan det kan være et problem for nogen og hvorfor det er SÅ vildt og usædvanligt at du venter 1 år ekstra med at sætte dit barn i institution?! Det er 1 år +- det drejer sig om! Kan blive så sur over at det kan forarge folk at man gerne vil være sammen med sit barn og at man vælger at prioritere anderledes end størstedelen af befolkningen! Man er virkelig herrer over sit eget liv i langt de fleste ting her i livet og det her drejer sig ikke om at dig og dine børn skal gå hjemme indtil de bliver 18, men et lille ekstra år af dit barns liv hvor hun oplever ekstra moderlig omsorg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg er helt enig.

   I mit tilfælde tror jeg det handler mest om at jeg nævner hjemmepasning relativt ofte herinde. Det bliver så af nogen tolket som være provokerende – som i at jeg nævner det for at hævde mig, forsvare vores valg eller give andre, der ikke gør det samme, dårlig samvittighed. Men virkeligheden er jo bare at det simpelthen er fordi jeg er vild med vores valg og det falder mig naturligt at skrive om, fordi bloggen her jo er personlig og fuld af alt det der fylder for mig.

   Men ja. Jeg må lige genoverveje al min snak om dét emne – for alle de konklusioner om mig og mine børn, det har jeg ikke rigtig brug for.

   Rigtig godt nytår til dig og tak for kommentaren ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Øv! Hvor er jeg ked af at læse du skal igennem det!! Håber du finder styrken til at tro på det du gør er det bedste for jeres barn/børn og lukker ørerne fra andres kommentarer

  Min søn er fra jan’15. Det første år blev han passet af sin mormor og moster der bare skulle hygge hjemme, andet ville han ikke få noget ud af. Andet år havde vi ham med og skulle overnatte- dont to it! Sad inde på det værelse ved ham hele aftenen også da kl slog 24.
  Nu er han så stor så det ikke er noget problem at ligge ham andre steder..

  I kan evt give det et forsøg, og hvis ikke så have muligheden for at tage hjem? Synes også ofte det kommer an på “forholdene” der hvor man skal være.
  Godt nytår til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Jeg ved at det vi gør er det absolut helt rigtige, så det kan jeg aldrig blive ramt på. Men det er stadig frustrerende at vide at andre sidder derude bag skærmen og konkluderer en hel masse om mig og os. Ting der er komplet usande. Det giver en følelse der er svær at forklare. Men det er nok svært at undgå, når man vælger at dele lidt fra sit liv online på den måde jeg gør. Men tak ❤️

   Det er jo det – nogle gange skal man lige huske for hvis skyld det er.
   Jeg tror vi ender med at forsøge at putte Isolde. Og ved første opvågning er vi dem der er smuttet. Vi bor heldigvis ikke langt fra hvor festen er.

   Rigtig godt nytår til jer og tak for din kommentar ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Puha, jeg er godt nok ved at være godt udkørt over, hvor stride vi kan være overfor hinanden på SoMe. Mon disse kommentarer nogensinde ville komme frem face to face? Det er jo så i orden at være kritisk og stille spørgsmål, men det er som om, at der er en tendens tl, at mange bare er det som udgangspunkt for at være det, og det lidt handler om at sidde og være klar til, at finde noget på andre. Ved ikke om det gav mening?
  I hvert fald, synes jeg at du gør det rigtig rigtig godt Emilie! Din person, holdninger, livsstil mm. kommer så fint frem og jeg er aldrig i tvivl om hvor du kommer fra – sådan tror jeg de fleste tænker om dig (vi er måske bare ikke gode nok til at fortælle dig det). Du har i hvert fald bidraget positivt med en masse synpunkter på livet og børn for mit vedkommende.
  Ha’ du bare helt ro i maven over det du gør <3
  God aften til dig fra en, der gladeligt har fulgt med i mange år, men som vidst aldrig har kommenteret før 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja det giver så meget mening. Og jeg er enig.

   Tak, bare tak for din kommentar ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juledagene og det dejlige overskud der