Vores jul, mad, gaver og leg

Juledagene og det dejlige overskud der

27 december og nu er julen vel egentlig officielt forbi? Casper har dog fået mig overtalt til at vi beholder juletræet med pynt lidt endnu. Ok så. Han er altså en værre julegris, men det er nu hyggeligt.

Vi har virkelig haft nogle helt igennem fantastiske dage. Og det føles lækkert at kunne sige det. Og mene det også.
Sidste jul var også dejlig, men afslappende var den ikke rigtig, synes jeg.

Vi holdte også juleaften hjemme hos os sidste år og selvom det gik så godt, så var man også bare hele tiden på. Konstant. Altså det er man jo bare med en baby på 4 måneder. Vi havde rigtig mange gæster sidste år og jeg kan huske, jeg fx ikke var med til at danse om juletræet, ligesom at jeg til sidst måtte gå i seng med temmelig overstimuleret lille mus. Og det var så den juleaften. Heh.

I år var helt anderledes. Hun hyggede sig. Rendte rundt mellem gæsterne, op til den ene, så den anden. Grinede og dansede rundt. Hun er den vildeste selskabspapegøje, elsker at være i fokus. Hun havde en fest. Og jeg kunne være til stede på en helt anden måde denne gang. Og da klokken blev sengetid, puttede Casper hende. Og så sov hun indtil hun vågnede klokken 08 dagen efter. Wauw.

Og Sax – han klarede det hele så godt. Vi tog op og skøjtede om formiddagen og herefter fulgte en lang middagslur sammen med morfar. Han sover jo ikke længere til middag, men så havde han de bedste forudsætninger for at kunne være med til festen senere. Og det var så godt. Han fik et overflod af gaver, hvilket jo ikke er så populært at sige højt i disse tider, men han tog det i stiv arm. Stille og roligt, huskede at sige tak til alle og alt det der. Hvis nogen var I tvivl, så jeg er jeg verdens stolteste mor. Haha. Armen altså. Jeg kan ikke klage over noget som helst nej.

Og juledagene siden har vi brugt på bare at slappe af og være sammen. Først og fremmest har vi leget med legetøj. Der var lige en masse nyt lego der skulle bygges, selvfølgelig. Vi har set julefilm, haft nattøj på til langt op ad dagen, læst bøger, gået nogle gode lange ture og hængt ud med dejlige venner. Det har været perfekt.

Jeg har svært ved at fatte at det er her vi er nu. Det første laaaange stykke tid med to unger føltes det som om, vi konstant var i underskud. På alle mulige måder.

Altså det er stadig crazy, haha, men overskuddet er for alvor ved at være retur tror jeg. Der er i hvert fald færre skænderier, mere sex, der er tid til date nights, der er uafbrudte nætter og sofa-hygge med vin om aftenen -uden at jeg går kold klokken 21. Og så videre…  It’s all good in the hood, jo.

Jeg håber jeres jul har været lige som den skulle <3

4 kommentarer

 • Lærke

  Åååh,hvor er jeg glad for at læse det her indlæg! Det giver håb ovenpå en hård jul, med en på snart 3 og en lille på 7 mdr. Vi render rundt og det er på ingen måde afslappende! Og jeg savner stadig den store, som stadig straffer mig og fx kun vil trøstes og puttes af far, og det er jo fair, for nu er det far der har puttet ham stort set hver aften i 7 mdr. Men jeg savner ham sådan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det er bare pisse hårdt! Kæmpe kram til jer. Og tro mig – det bliver bedre! lige om lidt kan de lege sammen og så giver det hele så meget mening. Men I feel you, virkelig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor lyder det som en fantastisk dejlig jul! Vi håber på, at næste jul også bliver sådan. Vi har en på tre år og en lille på syv måneder, så vores jul i år, har nok mindet om jeres jul sidste år. Konstant i underskud og et skridt bagefter. Shit, så det er pludselig hårdt at holde ferie med sine børn – hvis man må sige den slags højt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det må man! efterårsferien, juleferien og vinterferien efter Isolde var født var alt andet end afslappende. Også selvom storebror var sød og hende nem.

   Men det bliver så meget bedre og nemmere <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores jul, mad, gaver og leg