"Men de tager jo ikke skade"

Ugen der gik

Glædelig 1. december for søren da! Så er vi her. Jeg tror ikke julen ville betyde helt så meget for mig, hvis ikke det var fordi, at vi har en knap 5 årig i huset, som er ovenud begejstret for at vi nu er nået december. Det glæder selvfølgelig helt vildt. Men derudover er jeg faktisk ikke den helt store juler. Altså jo, jeg kan virkelig godt lide december – en vildt hyggelig måned. Men jeg kan ikke på den måde komme op at ringe over julepynt, julemad, kager og på min ældre år heller ikke gaverne, som jeg ser mange af mine bekendte kan. Jeg kan godt blive en lille smule misundelig på dem, der bare går all in på alt juleri. Jeg er nok mere typen, der ånder lettet op når vi kan pille julepynten ned og starte på en frisk, haha.

Men indtil da: JUL! Vi starter godt ud med julemarked på Værnedamsvej i dag og senere juletræstænding ved Frederiksberg Rådhus <3

Og nu til en omgang “ugen der gik”, eller faktisk ugerne, da det er sjældent jeg får lavet disse indlæg hver uge.

^^^ Siden sidst har vi haft en rigtig fin tid. Vi har været en tur forbi Sveriges land – noget vi ikke rigtig kunne overskue først (hej lang biltur med to unger). Men det skulle vise sig at være så fin en tur, der var medvirkende til at vi, særligt os to forældre, lige fik øjnene op for at der er et liv udenfor vores lille boble herhjemme. Det var som en lille mini-ferie og det var rigtig rart at se noget andet.

^^^ Hvis nogen fejlagtigt skulle tro, at jeg er sådan en hys “speltmor” , så se bare her: Et stop på en svensk rasteplads – et visit på Burger King. Isolde synes det var et hit, men efterfølgende fik hun udslæt om munden OG på øret – hvilket man allerede kan se på billedet her. Lidt foruroligende? Fandt aldrig ud af hvad det var og det gik da også væk efter et par timer.

^^^ Så har vi været til Jul i Tivoli. Det er et must hvert år, og i år føler jeg at haven var ekstra magisk.

^^^ En flot familie-julekalender fra Lakrids By Johan Bulow er landet ved min dør. Jeg forudser at den ikke holder helt til d. 24 – faktisk mest pga Casper der ELSKER kombination lakrids og chokolade.

 

^^^  Mine bekymringer over ammestoppet, som jeg har skrevet om, er gjort til skamme. Det jeg var mest nervøs for var om vi ville miste nærheden, Isolde og jeg. Men altså som det er nu, samsover vi og hvis hun begynder møffe i de tidlige morgentimer, så vipper jeg hende lige over på mig, og her sover hun trygt videre med hovedet på mit bryst. Men uden noget i munden altså. En anden ting jeg var nervøs for var netop også om stoppet nu medførte, at hun skulle til at vågne sådan super tidligt – fordi hun faktisk altid har været lidt af en syvsover om morgenen. Men nej, hun vågner stadig ofte som den sidste i huset. Ej men jeg er SÅ glad og lykkelig og lettet altså.

^^^ Mit nye yndlings-filter på the gram ; )

^^^ Farvel-dinner på Kaptajn med Terese og Christina for Stephanie, vores veninde der på fredag rejser til Canada for at bo på ubestemt tid. Jeg er smadder glad på hendes, hendes mand og deres søn’s vegne. Men av av av det gør ondt i mig, at jeg nu skal undvære hende. Ikke mindst fordi jeg har været vant til at se hende flere gange om ugen, da hun også passer sin søn selv og han og Isolde er helt jævnaldrene. Jeg kommer virkelig til at mangle dem i min hverdag. Øv, livet er unfair sommetider.

^^^ Og btw maden var super lækker på Kaptajn! Anbefaling herfra.

^^^ To glade pizza-spisere i Tivoli’s foodhall. Faktisk er jeg ikke den store pizza-spiser. Der er så meget mad jeg hellere vil have, men fuuuck pizza fra Gorms – dét er lækkert.

^^^ (EDIT: det er måske slet ikke så galt igen, læs evt mit kommentarfelt)
Jeg ser mig selv om en meget oplyst mor – virkelig, så følgende er noget der har chokeret mig lidt. En læser skrev til mig, og startede med at undskylde, at hun overhovedet blandede sig og fortalte så (rigtig sødt og pænt) at den stilling Isolde sidder i på billedet her, ikke var så hensigtsmæssig for børn. W stilling hedder den. Jeg takkede hende – jeg synes man har pligt til at blande sig, så længe man gør det på en pæn måde. Og har derefter googlet mig frem til, at det slet ikke er godt for børn at sidde sådan. Og jeg vil sige at Isolde sidder sådan stort set hele tiden. What! Hvorfor er der ingen der har sagt noget til mig før nu. Jeg mener min sp kunne da have sagt noget. Hånden på hjertet – jeg har aldrig i mit liv blevet præsenteret for at dette var en dårlig stiling. Har I? Og altså nu tænker jeg lidt, hvad har jeg ellers misset? Haha. Men nu ved I det i hvert fald <3

^^^ Okay grænseoverskridende much, haha – men også lidt sjovt, ikke? Sådan her ser man ud på andendagen efter filler i læberne og laser i fjæset. Jeg skrev jo, at man ikke skulle lave planer dagen efter en sådan behandling ; )

 

 

14 kommentarer

 • Malene

  Hej Emilie!
  Hvor er din lækre vinterjakke mon fra? Den ser så skøn ud 😬🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Gør filler ondt? Overvejer det SÅ meget selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ja det gør det. Men det er helt klart til at holde ud. Og det er det værd 😀 go for it.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Er ret sikker på hun har reageret på ketchuppen i burgeren. Min søn bliver også rød om munden hvis han får ketchup eller fx tomat pure 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det kan sagtens være, men hun plejer dog at spise tomater næsten på daglig basis, uden der er noget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Tænker Isoldes udslæt har været af ketchup. Mange små får udslet af tomat – også i ketchup udgaven. Det forsvinder heldigvis hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det er ganske almindeligt og helt OK at børn sidder i W stilling! Det er en udbredt skrøne.
  Min datter er født med hofteledsdysplasi og havde D.B skinne på de første næsten 3 måneder af hendes liv, derefter var hofterne vokset sammen som normalt. Vi er efterfølgende gået til løbende kontrol og da hun begyndte at sidde, var det netop i denne W stilling. Vi spurgte selvfølgelig læger (børnelæger og ortopædkirurger) og de sagde alle OK for denne stilling. Børn er født hypermobile og de tager ikke skade af det, med eller uden hofteledsdysplasi.
  Min datter har været i hænderne på eksperter på området, så jeg stoler ihvertfald på deres kendskab 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Ej TAK for denne kommentar. Nu er jeg da mere rolig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Godt, det var også min hensigt. Det er også forvirrende, med så divergerende råd og vejledninger hele tiden 😉
   Jeg håber at du vil redigere i din tekst, så dem der ikke læser kommentarfeltet, også kan læse, at det faktisk er ganske harmløst? Lad os komme W skrønen til livs. Jeg er selvfølgelig ikke klar over, om det er usundt i nogle tilfælde, men for almindeligt udviklede babyer/børn samt børn med hofteledsdysplasi er det ihvertfald intet problem.
   God aften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det må man sige. Jeg har redigeret i min tekst nu : )

   God aften til dig også

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Hvorfor er det en dårlig stilling (w-stilling)? Jeg følger Jacob Beermann, som ved en del om kroppen, bevægelse, skader og smerte… Han plejer at sige: “Hvad kroppen kan, må den”, og at man ikke skal frygte nogen bevægelse. Så umiddelbart giver det for mig ikke mening, at det skulle være farligt for et barn at sidde på den måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Jeg er vild med, at du viser nogle af dine uperfekte sider i dette indlæg. Det bliver du kun endnu mere likeable af! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Men de tager jo ikke skade"