Glædelig 16. december

Vores jul, mad, gaver og leg

Annonce for IKEA Danmark

Glædelig lige-om-lidt-er-det-jul, for pokker <3

Er I klar? Herhjemme kan jeg godt mærke, at julefreden nu er ved at gøre sit indtog. Efter en travl december med mange planer er det så dejligt at vi er nået hertil, synes jeg. én dag og så går vi på ferie.

Hvad angår juleforberedelser er der ikke meget der skal gøres. Vi holder det hjemme hos os med hele familien. Træet er pyntet og vi har bestilt aarstidernes julemad. Jeg skal godt nok lige have fundet ud af hvad jeg skal spise, ud over tilbehør. Jeg plejer at lave en nøddepaté med svampe og fløde til mig selv. Den fungerer så godt sammen med rødkål og brune kartofler. Er jeg den eneste, der ikke gider de hvide, når der er brune på bordet? : D

På gavefronten har det været så let i år. Vi har for andet år i træk valgt at vi voksne hver især har trukket én vi skal give en gave til for ca 500 kr. Der er delte meninger om den idé blandt familien, men vi har stemt om det, så sådan er det i år. Jeg er fan. Jeg er ovre gaveræset, fuldstændig. Det siger mig simpelthen ingenting. Jeg har tænkt på, om det måske har noget at gøre med bloggen her. At jeg har været vant til at få tilsendt vældig mange ting og sager, i mine 7 år ish som blogger. Måske er man, uden at lyde forkælet, bare blevet lidt fed up? I don’t know. Måske er det bare kommet med alderen.
Hvordan har I det med gaver? Betyder det meget for jer?

Ud over den person jeg har trukket, så finder jeg på en lille ting til C også. Jeg tænker en pæn skjorte eller en strik og måske en spiseoplevelse? Og så er der Saxo og Isolde. Isolde køber vi altså ikke gave til i år. Hun får sikkert rigeligt fra resten af familien og forstår det jo ikke engang endnu. Men Saxo får det lego han ønsker sig allermest.

For lego elsker han så højt og det gør vi voksne også, for det kommer med SÅ mange gode timers fordybelse og leg.

Har I egentlig fulgt med på Instagram for nylig? Så ved I måske at jeg har snakket om det at lege. Om at leg for mig, er meget mere end at sidde på gulvet med mine børn og lege lego – det er det også, men det også meget andet.

Og Ikea, som jeg har teamet op med her, vil med deres ”Leg er for alle” kampagne slå et slag for at leg er vigtigt. Ikke bare for børn, men for alle. Og hvorfor? Fordi når vi sætter gang i legen, skaber vi nærvær med andre, vi skaber ting, lader batterierne op, glemmer hverdagens bekymringer og meget andet.

For at afrunde kampagnen og snakken om leg, vil jeg gerne komme med tre anbefaliger til hvordan man som voksen kan lege, både med og uden børn:

1. Man kan lege for at oplade
2. Man kan lege for at skabe
3. Og lege for at opdage

Jeg leger og oplader ved at komme ud. Ud af lejligheden, væk fra skærmen, ud og få luft i hovedet. Jeg oplader ved at gå en lang tur, enten alene eller med en veninde. Man taler så godt sammen når man går, er det ikke sandt?

Jeg leger når jeg skaber. Jeg skaber indhold på min blog her. Tager billeder, skriver interagerer med jer.

Og jeg opdager hver dag. På alle mulige måder. Og især når jeg hver evig eneste dag leger med mine børn. Som I også kunne se på mine mange stories, er Isolde utrolig glad for at lege med dukker. Vi putter dem, mader dem, krammer dem. Det er SÅ hyggeligt. Sax er som sagt Lego fan. Kæmpe Lego fan. Jeg vil virkelig anbefale at introducere lego-byg til jeres børn, hvis de gider selvfølgelig. Genialt legetøj.

Hvad med jeres unger? Hvad elsker de at lege med?

Hav nu en rigtig dejlig jul allesammen <3

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig 16. december