Mandag og manglende motivation

Om at føle sig voksen

Annonce for Lidl

Lidl har givet os en fed challenge: Lav en madplan for en uge.
Først stejlede jeg en anelse, en madplan?! – Jamen sådan noget gør vi os jo ikke i.
Men så snakkede vi om det, og vi har faktisk længe gerne ville gøre det, lave en decideret madplan, handle lidt mere bevidst ind, i stedet for bare at fylde kurven med det der lige falder os ind den pågældende dag, så nu var det da den perfekte anledning til at prøve det af.

Og hvorfor en madplan? Findes der en ulempe ved sådan en, når man nu er en børnefamilie der går op i kvalitet til super rimelig priser og i øvrigt gerne vil bruge så lidt tid på at handle ind og være i køkkenet som muligt? Jeg tror det ikke.
Herhjemme handler vi stort set altid ind fra dag til dag og fra ret til ret. Det er dyrt og det er dumt. Der går meget tid med det, der ryger altid ekstra i kurven, som man egentlig ikke havde brug for, madspild er ofte en ting, da der fx sjældent tages højde for fx at bruge creme fraiche bægeret til to retter eller resten af kålhovedet.

Så jo, en madplan og det at handle ind kun én eller måske to gange om ugen ville gøre en kæmpe forskel for os.

Challenge accepted og en formiddag i sidste uge tog vi bilen og kørte til Lidl på Frederiksberg, Casper, Isolde og jeg. Vi skulle jo handle stort ind, så vi fik fat i en indkøbsvogn og allerede dér følte jeg mig meget voksen. Det gjorde jeg også da jeg helt bevidst tog ned fra hylderne af det der stod på vores indkøbsseddel, mens jeg krydsede af. Jeg plejer slet ikke at have en indkøbsseddel med, haha. Men det føltes godt.

Og så må jeg sige at det var et virkelig glædeligt gensyn med Lidl. Da vi i sommers boede en måned på Mallorca handlede vi ind i Lidl hver gang og vi elskede det! Dejlig meget plads i butikken, en imponerende grøntafdeling og vigtigst af alt et stort udvalg af kvalitetsprodukter.

Og Lidl på Frederiksberg skuffede bestemt heller ikke. Helt oprigtigt blev jeg så positivt overrasket. Og Casper med. Lidl har for nylig udvidet deres sortiment med 300 nye varer, og det kunne man altså godt fornemme, for det vi så var vitterligt et kæmpe stort udvalg af kvalitetsvarer til rigtig gode priser, super meget øko og dansk, lige som vi bedst kan lide det. Jeg har ingen klager.

For os bliver det her forhåbentlig en vane. Jeg tror ikke vi får lavet en madplan hver uge, men vi vil klart sløjfe små-turene til fordel for at handle mere bevidst ind.

Ud over alt det vi fik købt til vores madplan herunder, så fik vi også købt billigt toiletpapir, gode billige bleer, vådservietter, øko smoothies til Isolde, Lidls Lupilu barer som Saxo har med på madpakke, nødder, tørrede frugter, god vin (vi købte både NZL Pinot Noir og Riesling D’Alsace AOC) til os voksne, Caspers yndlings oste, olivenolie, havregryn, øko soyamælk, øko peanutbutter, krydderurter mm.


Og nu til vores madplan:

Mandag: Fiskefrikadeller med kartofler og gulerødder bagt i ovnen, peperfrugt som snack on the side (det elsker begge børn)

Tirsdag: Pasta med vegansk køderstatning og squash og gulerødder i tomatsauce + revet parmesan

Onsdag: Omelet med diverse grøntsager

Torsdag: Laks i fad med kokosmælk og blomkål, tomater, gulerødder og porrer, hertil øko brune ris. (dette er i øvrigt en af mine absolut favoritretter at lave, fordi den bare er SÅ nem og vildt lækker. I får opskriften i et nyt indlæg snart).

Fredag: Tortellini med basilkum, ristede svampe, tomater og parmesan

So far so good. Hvad med jer derude, laver I madplan?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandag og manglende motivation