Vinterferie

Vegansk bolognese: Lækker og nem børnevenlig aftensmad

Annonce for Cremefine

Hej og glædelig mandag allesammen! Vi er tilbage i København efter en helt vidunderlig weekend i det Fynske. Hold nu op det har været dejligt og tiltrængt at komme lidt væk. Men ok, København er heller ikke værst og slet ikke på sådan en flot solrig og lun dag som i dag. Nyder I det mon lige så meget som mig?

Her til eftermiddag jeg været i køkkenet for at lave en kæmpe stor portion bolognese, plantebaseret. Vi er jo kun 4 mennesker, men vi er svært glade for at lave aftensmad, der holder i to dage. For de bedste aftener i følge os er helt bestemt dem, hvor vi ikke behøver koncentrere os om at handle ind eller stå i køkkenet. Så er der tid til alt det vi meget hellere vil. Jeg har altid sagt at skulle vi blive rigtig rige en dag (lol) så var madlavning den ting jeg hellere end gerne ville udlicitere og lade andre om. Jeg synes det er så træls at bruge halvanden time i køkkenet og især hvis maden så ender med kun at blive nydt og spist af to ud af fire, hvilket sker nogle gange, fordi.. kræsne børn. Suk.

Jeg ved jo godt at det der med en privat kok aldrig bliver en realitet. I stedet nyder vi som sagt at lave retter til to dage, for at begrænse tid i køkkenet og her har vi også nogle go to retter, vi ved altid fungerer for os alle fire. Og det er bl.a klassikeren Pasta Bolo. Findes der børn der ikke kan lide det? Jeg tror det næsten ikke.

Vi laver den uden undtagelse altid plantebaseret, og siden Naturli Hakket er kommet i køledisken i de fleste supermarkeder er det nemmere end nogensinde. Vi bruger også Cremefine plantebaseret, fordi den er et rigtig godt alternativ hvis man ønsker flødesmagen, men gerne vil holde det helt plantebaseret og dermed også miljø og dyrevenligt.

Så nu får I den. En storfavorit herhjemme: Pasta bolo – vegan style. Nem og hurtig at lave og smager fantastisk. (jeg udfordrer jer til at lave den til en kødspiser, som garanteret ikke vil kunne gætte at den er plantebaseret).

Til 4 personer (holder i to dage).

Ingredienser:

– 1 hakket Løg
– 2 fed hakkede hvidløg
– 2 Naturli hakket
– 3 revet gulerod
– en bakke hakkede svampe
– 4 pakker hakket tomat
– Friske tomater
– Ost. Vi har brugt almindelig parmesan-ost i denne ret, men vegansk ost kan bruges hvis man vil holde den helt plantebaseret
– Cremefine Plantebaseret. Cremefine er ikke et must, men vi synes den giver den helt rigtige runde og lækre smag som vi elsker
– Pasta efter eget valg
– Olivenolie
– Frisk basilkum
– Salt
– Peper

Fremgangsmåde:

Løg og hvidløg svitses i olivenolie i en stor gryde, naturlig hakket tilsættes.
Svampe og gulerødder tilsættes og svitses et par minutter på en pande.
Tilsæt hakkede tomater til løg og hvidløg og når svampe og gulerødder er møre, tilsæt dem da til saucen.
Tilsæt vand og kog op. Jo længere tid den kan stå på blusset jo bedre. Smag til med salt, peper og cremefine til sidst.

Kog pasta som anvist på pakken. Og bland sauce og pasta sammen. Pynt med friske tomater, basilikum og ost.

Voila : )

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterferie