De seneste uger

Vinterferie

Vi holder, som så mange andre, vinterferie i denne uge og i går var en ren mor-Saxo-dag og det var så tiltrængt. Super-Olde tog Isolde med ud på tur det meste af dagen, mens Sax og jeg smuttede ind til byen. Første stop på vejen var hos Gunn-Britt, hvor vi begge blev klippet af min frisør Simone. Det er så hyggeligt at have et barn, der har nået en alder, hvor man kan gøre sådan noget. Helt seriøst, det er for fedt. Videre ud i det dejlige vejr, pizzaspisning, et besøg i Lego butikken, en is i solen og en lang gåtur hjem, hånd i hånd. Det var den dejligste dag.

Jeg har nævnt det flere gange herinde og skrev det også på Instagram i går. At det der for mig var hårdt ved at få barn nr 2 aldrig handlede om det praktiske, at gå fra uafbrudt nattesøvn til at skulle amme hver anden time, alt det hejs. Nej, det jeg synes var mega hårdt var alt det følelsesmæssige. Savnet til min store dreng. Ikke at føle at jeg kunne være nærværende nok. Ikke fordi han mangler noget den dreng, altså han har en fantastisk far og mange gode voksne omkring ham. Jeg var aldrig nervøs, får han nu nok kærlighed? For det gjorde han. Men ja, jeg savnede ham meget og alt det vi havde sammen. den første tid. Og som jeg skriver det nu, her halvandet år efter, virker det nærmest helt åndssvagt. Altså come on, hvor svært kunne det lige være? Man kan vel sagtens være noget for det store barn, med en nyfødt på armen, som alligevel hele tiden sover? Og jo, det kan man selvfølgelig. Men ja, jeg strugglede bare lidt med det dengang, jeg har svært ved at forklare det bedre. Men jeg er sikker på nogen kan genkende det.

Anyway, halvandet år efter og tingene kører, sådan familiewise, på skinner, synes jeg faktisk. De elsker hinanden de to og at få hende har været så sindssygt meningsfuldt. Både for os forældre, men også for Saxo. Kæmpe kliché – søskende er en gave, men det føler jeg dybt alvorligt det har været for dem, en gave at få hinanden og åh det gør mig lykkelig.

Og det gjorde dagen i går også. Det kan anbefales sådan at have one on one tid med et enkelt barn. Hvad med jer? Deler I jer også op sommetider?

3 kommentarer

 • Nata

  Helt andet spørgsmål. Din ganni top på billedet – synes du den er krympet i vask eller holdt sin størrelse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Åh jeg synes egentlig den har holdt sin størrelse – endda også med tørretumbling : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg kan så meget relatere til den følelse, ikke at føle man kan være der for den store. Det var også noget af det sværeste for mig ved at få nr 2. Nu har vi nr 3 på vej, og gruer på en dårlig dag lidt for at jeg så skal jonglere mellem flere dårlige samvittigheder eller sådan. Men jeg ville aldrig være søskende foruden selv, så for mig er det en form for gave jeg videregiver mine børn at de også får søskende, velvidende at man ikke kan få det hele, når man også vil give søskende. Der vil altid skulle deles, også af mors og fars opmærksomhed, men med kærlighed nok til alle. God vinterferie til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De seneste uger