Glædelig fredag

Behind the scenes

Annonce for Lidl

^^^ Børnenes nye yndlings-pastaer formet som små dyr. Genialt.


God formiddag piger <3

Som nævnt i dette indlæg har Lidl for nylig givet os en lille opgave, der går ud på, at vi herhjemme har skulle handle ind i Lidl til en hel uge.

Det er gået forrygende og det var virkelig en øjenåbner for Casper og jeg. Både i forhold til hvor mange gode kvalitetsprodukter der rent faktisk var at finde i Lidl (hånden på hjertet du kan få alt hvad du skal bruge og mere til også hvis du er en øko-“snob”), hvor meget vi kunne få for pengene og så hvor super fedt det rent faktisk var at handle stort ind til en hel uge og ikke skulle tænke mere på det i løbet af ugen. Det har virkelig været positivt, nærmest en befrielse og så har vi sparet penge også. Perfekt.

Nu vil jeg til inspiration gerne dele et par opskrifter på de aftensmadsretter vi endte ud med at lave. Det kunne jo være I selv skulle få lyst til at kaste jer ud i noget lignende. Det er to meget meget nemme retter, intet fancy, bare god mad fra gode råvarer og min oplevelse er at det er noget de fleste kan være med på – børn som voksne.

Den første opskrift er en vi har meget kær herhjemme og jeg tror faktisk aldrig nogensinde jeg har snakket om den herinde, hvilket er tåbeligt. Alle burde kende til den. Den er nemlig super smagfuld og så er den ekstremt nem at lave, altså den kan ikke gå galt, hvilket jeg sætter stor pris på.


Jeg kalder den “Laks I Fad”.

Ingredienser (til 4-6 personer) 

Ris (vi brugte brune, og dem elsker jeg)
2 stykker laks
2 dåser kokosmæk
Rød karrypasta
Hvidløg
Timian
Grøntsager efter lyst. Jeg brugte til denne ret:
Blomkål
Gulerødder
Porrer
Tomater

Fremgangsmåde:

Sæt kogende vand over til ris

Tænd ovnen på 200 grader og find et ovnfast fad frem.
Skær skindet af laksen
Chop alle grøntsager i mundrette stykker og fordel laks og grøntsater i fadet.
Hæld kokosmælk i en skål og tilføj ca en spiseske karrypasta alt afhængig af hvor stærk du ønsker retten. Jeg synes lidt styrke klæder den, men for at gøre den så børnevenlig som mulig ender jeg altid med at holde lidt igen.
Fordel kokosmælk over grøntsager og laks. Dækker kokosmælken ikke alle grøntsagerne, så spæd evt til med lidt mælk.

Lad retten stå i ovnen i ca 30 minutter eller til laksen er færdig. Server med ris til.


Anden ret jeg gerne vil dele med jer er en klassiker.

Fiskefrikadeller med kartofler og grønt on the side

En opskrift kræver den vel næsten ikke, men nu får I den alligevel : )

Ingredienser:

Lakse og torskefars
Kartofler
Gulerødder
Pepperfrugt
Persille
Timian
Smør

Fremgangsmåde:

Skær gulerødder i stave og kartofler i både og kom dem i et ildfast fad, dryp med olivenolie og drys med timian og salt og pepper. Sæt fadet i ovnen på 200 grader.

Form fiskedellerne og steg dem i smør

Server med peperfrugt on the side og pynt med persille



Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig fredag