På det seneste

København

Jeg har brugt den sidste måneds tid på, at skrive rigtig meget om alle de ting jeg forestiller mig er vidunderlige ved at flytte ud af København. Og jeg har ment hvert et skrevet ord.

Men samtidig, og måske især her efter vi er returneret til lejligheden, har jeg tænkt over hvad det egentlig er ved vores by, jeg holder så uendeligt meget af, nu jeg så åbenlyst også nød natur, plads, ro og livet nord for København.

Jeg synes det er sindssygt svært at sætte en finger på, men også mega spændende og interessant. Og det tætteste jeg nok kommer på hvorfor, er at det er en følelse.

En følelse af komplet frihed (og lykke), som jeg kommer cyklende i fuld fart gennem Københavns gader. Som i går hvor jeg spontant spiste middag på Islands Brygge med dejlige damer.

En følelse af at der er noget meget større end mig selv, som jeg betragter arkitekturen og de vildeste bygninger fra en helt anden tid (altså ikke på Bryggen, selvfølgelig ; )

En følelse af glæde over diversiteten, her er virkelig plads til os alle.

Der er også noget med mulighederne, der giver mig blod på tanden, jeg føler at alt kan lade sig gøre her. Intet er for meget, for vildt eller gakket. Alt er muligt.

Jeg føler mig ung her og jeg har på fornemmelsen, at byen altid vil holde mig ung, uanset hvor gammel jeg bliver. Og ikke at der er noget som helst galt med at blive gammel, vel – men vi vil alle gerne holde os unge af sind?
Jeg tænker på min kære farmor, som er i midten af halvfjerdserne. Hun er ung for mig. Hun gør brug af byens tilbud på ugentlig basis, koncerter, teater, foredrag og udstillinger. Da hun besøgte os nordpå sagde hun klart og tydeligt – her er da dejligt, men også lidt kedeligt. Haha.

Der er plads til spontanitet her. Et glas vin i gaden med en veninde en tirsdag aften. En Tivoli-tur på en ganske almindelig eftermiddag.

Jeg forestiller mig sommetider livet med teenagere i byen. Og hvor jeg stadig tænker at det for de helt små ville være et skønt børneliv uden for byen, så ser jeg klart for mig en masse fordele ved at kombinere lidt ældre børn og byen. Tænk hvor mange muligheder her er. Og tænk, måske kunne man være så heldig at ungerne ikke flyttede alt for langt væk, den dag de blev store nok til det (hvis altså man økonomisk overhovedet kan komme i nærheden af noget til den tid, suk for de Københavnske boligpriser).

Og så er der minderne, selvfølgelig. Jeg boede den første tid af mit liv på indre Nørrebro. Flyttede til hus og have i Vanløse da jeg var 2 år. Og så direkte tilbage til Nørrebro da jeg var 18 og flyttede sammen med en veninde. Og fra jeg var 21 og til nu her 10 år efter har mine adresser ligget nogenlunde lige her hvor jeg er nu. Byen er simpelthen fyldt til randen med minder fra min barndom og ungdom og de gør mig glad.

Jeg kan blive træt af larm og mennesker og jeg kan sommetider næsten føle mig klaustrofobisk over ikke lige at kunne traske ned til havet, som vi fx kunne i skønne Vedbæk.

Men jeg ved ikke.. Jeg tror egentlig bare at jeg er kommet frem til, at jeg synes der er noget meget livsbekræftende ved at bo lige præcis hvor vi gør.

Er der nogen byboere som kan relatere mon?

3 kommentarer

 • Louise

  Jeg har det på helt samme måde, men er samtidig i dilemma på daglig basis. Gid man bare kunne få et hus og have i byen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emili

   Det kan man – hvis man har nok millioner 😀 Hehe <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt sikkert – selvom Aalborg naturligvis er mindre end KBH, så får jeg et sus af fællesfølelse når jeg cykler hjem fra aftenvagt, og et væld af unge og gamle sidder ved havnefronten og drikker øl og griller på en gangs grill, kl. 23.20 i på plænen, når jeg sidder på udendørs café på CW. Obels med en masse andre, når jeg kigger ned af Jomfru Ane gade med en kødrand af festfolk, når tager til koncert udenfor på Kunsten, klapper forestillingen op på Aalborg teater, eller slentre gennem Nytorv gennem alt fra specialbutikker til highstreet-shops.
  Jeg skal aldrig herfra (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På det seneste